Vse o kakovosti točenih parfumov

vse-o-kakovost-točenih-parfumov

Vse o kakovosti točenih parfumov

Točeni parfumi so dandanes zelo popularna izbira ljubiteljev parfumov, vendar se pojavi težava, saj je na trgu ogromna izbira točenih parfumov, ki pa niso vedno najboljše kakovosti. Ponudniki imajo točene parfume različnih proizvajalcev, zato je dobro vedeti kako prepoznati kakovostne točene parfume, še posebej, če si rad/-a privoščiš parfum.

Kako prepoznati kvalitetne točene parfume:

⭐️ Kakovostno shranjevanje
Parfumu je točen kadar ga kupiš in se ta prelije iz večje stekleničke v manjšo stekleničko oz. embalažo, ki jo boš odnesel/-a domov. Izredno pomembno je, da so parfumi shranjeni v kvalitetnih stekleničkah v prodajalni, saj lahko hitro pride do oksidacije v tekočini. V naših točilnicah je vsak parfum skrbno shranjen ter zaščiten s plutovinastim pokrovom, ki zadrži hlape parfuma.

⭐️ Dovolj visoka cena

Točeni parfumi so nedvomno cenejši od originalov, vendar obstajajo primeri parfumov za manj kot 5 EUR za 15 ml stekleničke. Tukaj računica nikakor ne deluje saj cena, ki jo plačaš, vključuje davek, provizijo prodajalca, provizijo slovenskega zastopnika in samo stroškovno ceno, ki vključuje embalažo, parfum, zakonodajo, proizvodnjo, prevoz in nekaj dobička. Ravno zato lahko nizka cena parfuma kaže na njegovo nekakovostno sestavo.

⭐️ Zgornje, bazne in srčne note

Vsak dober in pravi parfum vsebuje vse tri note, kar pomeni da pri izhlapevanju parfuma zavohamo več različnih sestavnih delov parfuma, ki se pojavijo v določenem časovnem obdobju od nanosa. Na trgu pa na žalost najdeš točene parfume, ki imajo visoke koncentracije, vendar nimajo dišavnih not in zato jih imenujemo linearni parfumi. Dobro je, da vedno preverimo natačne opise parfumov, kjer so vedno navedene dišavne note.

⭐️ Različne barve tekočin

Različni parfumi imajo tudi različno barvo tekočine, saj vsebujejo različne sestavine. Eterična olja, ki se pogosto uporabljajo v izdelavi parfuma imajo tudi svojo edinstveno barvo. Večina jih je svetlih, nekatera pa lahko ohranijo barve cvetnih lističev, iz katerih so pridobljena (npr. olje vrtnice). Takšni primeri parfumov so po navadi temnejši (npr. olje grenivke) zato te naj ne preseneti, če boš videl/-a različno barvne stekleničke v točilnici parfumov, to je povsem naravno.

⭐️ Prilagojene stekleničke

Izgled stekleničke je odvisen tudi od tega koliko boš uporabljal/-a parfum. Originalne stekleničke, ki so po navadi večje kot stekleničke točenih parfumov so v nekaterih primerih temnejše (npr. moški parfumi), da svetlobni žarki ne vplivajo na parfum. Glavni razlog za tem je, da uporabljaš večje stekleničke veliko dlje kot manjše (točene), v nekaterih primerih celo več let, saj parfuma ne uporabljaš vsak dan. V skladu z vsem tem je tudi logično, da so stekleničke točenih parfumov svetlejše oz. prozorne.

⭐️ Preveri ocene kupcev

Na trgu smo našli že kar nekaj proizvajalcev, ki točene parfume dodatno razredčijo z vodo in alkoholom, da lahko proizvedejo večje količine parfumov, ne da bi bilo to opazno. Ravno zaradi tega je pomembno, da najdeš proizvajalca, ki mu lahko zaupaš in ima že ustvarjeno dobro mnenje iz strani kupcev. Tudi na naši spletni strani lahko vedno pregledaš mnenja kupcev.

Najbolj prodajani ženski parfumi

Najbolj prodajani moški parfumi

Deli na:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Telegram

Leave a Comment

Sledi nam

Popularni zapisi

Ostani obveščen/-a

Ostani obveščen/a! Naroči se na e-novice

Ostani obveščen/-a o novitetah, akcijah, novih zapisih in še!

Oglej si izdelke

Košarica