Citrusni parfumi

Citrusni ženski parfumi so energični in živahni. V njihovi sestavi skoraj ne manjka limona, bergamotka, grenivka ali pomaranča. Zaradi svoje sestave nam dajejo občutek lahkotnosti in svežine.

Izpostavljeni parfumi: Priporočamo! 👌

S tem res ne moreš zgrešiti.. 🤗

Se ne moreš odločiti? 😅 Si želiš poskusiti več parfumov naenkrat? 😏

Citrusni parfumi so med ženskami zelo priljubljeni, saj imajo osvežilen in lahkoten vonj, ki je primeren za vsakodnevno uporabo. Te vrste parfumov so pogosto sestavljeni iz citrusnih olj, ki so pridobljena iz lupin agrumov, kot so limone, pomaranče, grenivke in mandarine.

Pri citrusnih parfumih prevladujejo zgornje note, ki so najbolj dišeče in se razvijejo takoj po nanašanju. Te note so običajno svetle in sveže, sestavljene iz citrusnih olj, bergamotke in limonske trave. V srednjih notah se pojavijo bolj zapletene note, kot so jasmin, vrtnice, sivka ali ylang-ylang. V osnovnih notah so običajno uporabljene močnejše dišave, kot so sandalovina, mošus in cedra.

Med najbolj priljubljenimi ženskimi citrusnimi parfumi so Chanel Chance Eau Fraiche, Dior J’adore Eau Lumiere, Jo Malone Lime Basil & Mandarin, Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh, Dolce & Gabbana Light Blue, Tom Ford Neroli Portofino in Versace Bright Crystal.

Zanimivost o citrusnih parfumih je, da imajo lahko tudi zdravilne učinke. Limonino olje ima na primer antibakterijske in protiglivične lastnosti ter lahko pomaga pri boju proti stresu in depresiji. Olje bergamotke pa lahko pomaga pri zmanjševanju tesnobe in izboljšanju razpoloženja.

Čeprav so citrusni parfumi običajno bolj primerni za poletno obdobje, se lahko nosijo skozi vse leto. So zelo univerzalni in se dobro ujemajo z različnimi vonji, zato jih lahko kombiniramo tudi z drugimi dišavami. Če želite ohraniti vonj citrusnega parfuma na koži čim dlje, ga nanesite na vlažno kožo in se izogibajte uporabi močnih mil in losjonov za telo.