Lesni parfumi

Lesni moški parfumi temeljijo na široki paleti vonjev različnih vrst lesa. Priljubljena je sandalovina, plumerija, ambra ali v zadnjem času zelo popularni oud les.

Izpostavljeni parfumi: Priporočamo! 👌

S tem res ne moreš zgrešiti.. 🤗

Se ne moreš odločiti? 😅 Si želiš poskusiti več parfumov naenkrat? 😏

Lesni moški parfumi so priljubljeni med moškimi po vsem svetu zaradi svoje elegantnosti in topline. Lesni vonji so ponavadi močni in izraziti, zato so zelo priljubljeni za večerne in formalne dogodke. Lesni parfumi vsebujejo različne vrste lesa, kot so cedra, sandalovina, pačuli, vetiver in druge.

Cedra je ena izmed najpogostejših sestavin v moških lesnih parfumih in je znana po svojem značilnem vonju, ki spominja na borovce. Sandalovina je druga pogosta sestavina in ima topli, rahlo sladkast vonj. Pačuli je prav tako pogosta sestavina v lesnih moških parfumih in ima značilen vonj po zemlji in gozdu. Vetiver pa ima vonj po travnatih območjih, ki spominjajo na vonj po dežju in zemlji.

Eden izmed najbolj priljubljenih moških lesnih parfumov je Terre d’Hermès, ki ga je ustvaril Jean-Claude Ellena leta 2006. Ta parfum združuje zemeljske note z akordi citrusov in začimb, ki ustvarjajo izrazit in prefinjen vonj. Drugi priljubljeni moški lesni parfumi so Tom Ford Oud Wood, Yves Saint Laurent La Nuit De L’Homme, Dior Homme Intense, Giorgio Armani Acqua Di Giò Profumo in mnogi drugi.

Če želite izbrati pravi moški lesni parfum, razmislite o svojem slogu in o dogodkih, na katerih boste parfum nosili. Lesni vonji so odlični za formalne in večerne dogodke, vendar so lahko preveč intenzivni za vsakodnevno rabo. Poleg tega poskusite najti parfum, ki ustreza vašemu tipu kože, saj se vonj lahko na različnih ljudeh različno razvija.

Zanimivost je, da lesni vonji niso vedno bili namenjeni moškim parfumom. V 20. stoletju so bili lesni vonji bolj povezani z ženskimi parfumi, vendar so se sčasoma spremenili in postali bolj priljubljeni med moškimi. Danes so lesni vonji eni izmed najbolj priljubljenih vonjev med moškimi parfumi in se pogosto uporabljajo v sodobni moški parfumeriji.