Kako pravilno preizkusiš nov parfum?

Kako pravilno poskusiš nov parfum?

Izbira dišave je nedvomno pomemben proces, saj si želiš najti parfum, ki ti je všeč in je popoln zate.

Ko kupuješ dišave moraš paziti na postopek testiranja vonjav, saj lahko le tako sprejmeš objektivno odločitev.

Z upoštevanjem naslednjih nasvetov boš dobil/-a realno predstavo o parfumu in kako bo dišal na tebi:

✅ Pred testiranjem moraš poskrbeti, da na sebi ne nosiš drugih parfumov, saj mora biti koža nevtralna. Tudi če imaš rutino se naparfumirati vsako jutro, je izredno pomembno da jo na dan nakupa izpustiš, saj lahko ovira doživljanje nove dišave.

✅ Običajen prvi korak je testiranje parfumov s testnimi lističi, ki so narejeni iz vpojnega papirja. Ti omogočajo, da hitro razbereš vonj dišav in jih primerjaš med seboj. Če lističev nimaš, si parfum nanesemo na zapestja.

✅ Zelo priporočljivo je omejiti število dišav, ki jih boš preizkusil/-a na največ tri (naenkrat oziroma v krajšem časovnem obdobju). Dejstvo je, da naš čut za vonj dobro prenese največ tri vonjave, preden jih ne razloči več med seboj. Nekateri strokovnjaki priporočajo tudi samo dve, zelo zahtevni pa celo samo eno dišavo.

✅ Ko si zadovoljen/-na z izbiro, si naneseš ožji izbor parfumov na svoja zapestja. Pogosta napaka je, da zapestja drgneš med seboj, kar pa povrzoči, da se spremenijo zgornje note parfuma in ostanejo le vonjave srednjih in baznih not.

✅ Pomembno je, da testiraš samo po en parfum naenkrat in na lastni koži, saj ni nujno da bo dišal enako na tebi kot pa na nekomu drugemu, ker ima vsaka koža drugačen pH. Priporočljivi sta dve razpršitvi na zapestju, vedno pa moraš počakati vsaj 30 sekund, da se vonj ustali na tvoji koži. Včasih traja do tudi 5 minut, da se sprožijo vse note in zato moraš biti potrpežljiv/-a.

✅ Ko vonjaš parfum moraš paziti, da se z nosom ne dotakneš kože – nos naj bo od nje oddaljen vsaj centimeter ali dva.

✅ Ko s testom zaključiš ga odstraniš s kozmetičnim robčkom, dobro pa je tudi ‘resetirati’ nos, kar pa lahko izvedeš na več načinov; največkrat z vonjanjem kavnih zrn oziroma kave. Če te izbire nimaš, lahko poskusiš vonjati tudi svojo čisto kožo oziroma si privoščiš krajši sprehod in si tako omogočiš “ponastavitev”.

✅ Če je le možno priporočamo, da parfume testiraš zjutraj, saj je takrat naš čut za vonj najbolj odziven in še ni nasičen.

✅ Če imaš poseben vonj, ki ti je všeč, ti lahko pri nakupu pomaga tudi prodajalec/-ka, saj boš z znanimi vonjavami bolj zadovoljn/-a.

🚫 Najpogostejše napake pri testiranju parfumov:
– Testiranje preveč vonjev naenkrat.
– Testiranje zvečer po dolgem dnevu.
– Si ne vzameš čas: ne počakaš da se parfum razdiši po tvoji koži.
– Misliš, da je parfum neobstojen, ker se po kakšni uri več ne vonjaš. To samo nakazuje na to, da si se navadil/-a vonja, medtem ko ga ostali okrog tebe še vedno zaznavajo.

Za enostaven nakup parfumov po spletu priporočamo aReal testerje parfumov:
– enostaven nakup in izbira na spletu 
– izbereš si lahko poljubne parfume
– prejmeš 16 testerjev v velikosti 2ml v pakiranju
– izbiraš lahko med tremi barvami pakiranja 

Deli na:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Telegram

Leave a Comment

Sledi nam

Popularni zapisi

Ostani obveščen/-a

Ostani obveščen/a! Naroči se na e-novice

Ostani obveščen/-a o novitetah, akcijah, novih zapisih in še!

Oglej si izdelke

Košarica